Groep 1-2 Glimwormpjes

 

Welkom bij de Glimwormpjes van BS de Schittering. Wij zijn groep 1-2 en bij ons in de groep zitten ongeveer 20 kinderen.

Er zijn 2 juffies. Juf Cindy is er op maandag en juf Anita op dinsdag tot en met vrijdag.

De dag begint bij ons meestal in de kring. Naast de juf zitten de Zonnetjes. Dat zijn 2 kinderen die de hulpjes van de juf zijn. Elke dag zijn dat 2 andere kinderen. We bespreken elke dag eerst even welke dag het vandaag is en wat we gaan doen. Daar gebruiken we kaarten op de muur voor.

Daarna doen we leuke spelletjes en leren we nieuwe dingen met behulp van onze kleutermethode onderbouwd http://www.onderbouwd.nu/nl/info/Default.aspx?key=1102 Deze methode werkt met handpoppen. Wij vinden het altijd heel leuk als die in de kring komen. Hierna gaan we spelen en werken. De handpoppen helpen ons ook met de werkjes. Wij kiezen met behulp van het planbord welk werkje we gaan doen of in welke hoek we gaan werken. Wij houden ervan om in de hoeken te spelen, bijv. de knutselhoek, de bouwhoek, de zandtafel, de poppenhoek of de themahoek.

Na het spelen en werken, gaan we vaak nog even naar de speelzaal om een spel te spelen. Daarna is het tijd om fruit te eten en buiten te gaan spelen. Dan is het alweer tijd om een boterham te gaan eten, thuis of bij de overblijf.

In de middag gaan we verschillende dingen doen. We hebben muziekles of gaan knutselen. Wij gaan naar onze schoolbibliotheek of we werken met onze methode Natuurlijke Sociaal voor een goede sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarna gaan we vaak nog buiten spelen en natuurlijk werken we ook nog in de klas en spelen we in de hoeken. Op donderdagochtend hebben we dansles van onze dansdocente juf Tamara.

 Arie helpt ons om de letters te leren.

 

 

     Sjoerd helpt ons de cijfers te leren.  

 

 

Tante Truus houdt van sorteren
                                                                          en vindt het fijn als alles netjes is.