Groep 7-8

Jeelo: Omgaan met elkaar.

 

Sinterklaas op bezoek bij de Schittering.

Op 5 december kwam de Sint op bezoek. Wij begonnen de dag met in de kring te gaan zitten. De juf begon met de uitleggen van de pepernoten quiz. Je werd in groepjes verdeeld en bij ieder goed antwoord kon je een pepernoot verdienen. Sommige vragen wist je snel, andere vragen hadden te maken met de geschiedenis van Sinterklaas.
Daarna maakten we een lange slinger in de hal en kwam de Sint binnen. Toen gingen we aan de 28 surprises beginnen.

 

 

       knutsel werkjes groep 7/8

  1. We begonnen met de verjaardagskalender we moesten een foto maken waarop het leek dat we gilde. we moeste lijnen maken en tussen de lijnen moesten we onze: naam ,de dattem zetten en versieren. Toen de foto er was moesten we ons zelf uitknippen en opplakken en inleveren. De juf hing de kalenders op.
  1. We kregen een kleurplaat met vakken en een vorm .De vormen waren: appel,vlinder,ijsje en slippers. Dat moesten we inkleuren. ELKE VAKJE MOET EEN ANDER PATROON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!En we moesten onze naam achterop zetten.
  1. We moesten een  schoenendoos van thuis meenemen. Daarna moesten we de achterkant  beplakken met wit papier, daar moesten we een achtergrond op tekenen.Daarna moesten we een schommel maken.En een poppetje tekenen.En die op de schommel plakken.

      4.We kregen 2 zwarte papieren die we in twee ramen moesten knippen ,daarna moesten we figuren uitknippen                daarna moesten we tussen de 2 zwarte papiertje zeiden vloei  plakken en de figuurtjes op plakken

       5.we werden in groepen verdeeld. we moesten voor in de bieb grote schilderijen plaatsen. een groep moest
tekenen,grote vake verven,precies werken {verven}

      6.de rest die niet iets hoefte te doen kreeg een wit papier daar moesten ze een boom met een dier en een maan op             tekenen met blauwe wasco . daarna met ecoline eroverheen.

  1. We kregen een deel van een kleurplaat. die moesten we met stift inkleuren. we kregen ook een voorbeelderbij en op de achterkant stond een nummer bijvoorbeeld:15. je moest daarbij ook je naam neerzetten.
  2. we mochte 2 leuke papiertjes uitzoeken toen moesten we er 2 rondjes uitknippen en die moesten aan elkaar we moesten ook een wit rondje uitknippen en daar allemaal figuren uitknippen en die er op plakken daarna moesten we een zwart rondje uitknippen en daarna  het zwarte rondje op de andere twee rondjes plakken dat was het hooft versieren met een pet.

gemaakt door: veerle en adess:)

GROEP   7 – 8

De derde kamer-door Floor en Amber

We hebben een werkboekje over de derde kamer gekregen.

Wat is de derde kamer?

De derde kamer heeft 225 kamerleden en de politieke partijen gaan daar in debat

over wetten en regels

Wat zijn de eerste woorden die koning Willem Alexander uitspreekt in de ridderzaal op prinsjesdag?   

Leden van de staten generaal.  

Hoe wordt de derde dinsdag in september genoemd?

Prinsjesdag is de derde dinsdag van september

Wat gebeurt er allemaal op Prinsjesdag?

Dan wordt de troonrede voorgelezen en rijden ze naar het Binnenhof waar de ridderzaal is.

Wat is een debat?          

In de tweede kamer wordt een stelling genoemd en ze gaan dan stemmen .Als de meerderheid voor stemt gaat het plan naar de eerste kamer en als er tegen gestemd wordt dan gaat het plan in de prullenbak.

Stemmen
In stemhokjes wordt  gestemd. Als alle stemmen zijn geteld  worden er zetels uitgedeeld. De partij met de meeste zetels mag kiezen welke partijen bij diegenen partij komt. Je moet in totaal 75 zetels hebben.

DE WEEK TEGEN PESTEN

In de vierde schoolweek was het de week tegen pesten.
Iedereen kreeg een werkboekje met allemaal opdrachten en informatie over pesten.
We hebben geleerd dat pesten niet goed is en hoe je het op kan lossen. Je moet er altijd met iemand over praten.
We hebben ook geleerd wat pesten met iemand doet.
Dat was heel erg leerzaam en leuk.
Sommige kinderen werden ook gepest en deelden hun ervaringen. Juf Esther is de juf die alles regelt rondom pesten.
Er worden nu ook nog kinderen gepest, als je dat nu ziet doe er dan wat aan!!!

Door: Stephanie en Kimberly

Pyjamadag
We hadden 5 smiley’s verdiend, omdat we toen allemaal 3x onze agenda bij hadden en 2x omdat we zo lief waren. We mochten toen een briefje uit de hoera trommel grabbelen en dat was dat we een PYJAMADAG gingen houden. Het was 21-09-2017, toen we de PYJAMADAG hielden. We mochten allemaal een knuffel meenemen en in onze pyjama naar school komen. Er waren knuffels bij die groot waren maar er waren ook hele kleine knuffels bij.

Er waren ook kinderen bij die het vergeten waren, maar het was toch wel een gezellige dag. Op het eind hadden we nog een leuke groepsfoto gemaakt waar natuurlijk alle knuffels bij waren.

Door Jolie en Anoek.

4 op een rij competitie.

13 Juli 2017 gingen we wennen in de nieuwe klas,  dus groep 6/7 werd ⅞.We gingen eerst aan de verjaardagskalender werken. Tussendoor gingen we tegen elkaar 4 op een rij spelen.De juf zette alle namen in namenkiezer en ze husselde onze namen en dan zag je tegen wie je moest.Als je verloren had was je klaar en kon je verder aan je verjaardags kalender.Als je gewonnen had mocht je je naam op het bord schrijven en ging je door naar de volgende ronde. Toen zette de juf weer alle namen in namenkiezer en toen zag je weer tegen wie je moest.Op het einde bleven er 3 kinderen over die kinderen waren Wessel, Kimberley en Jill. Die kinderen moesten tegen elkaar en als je gewonnen had had je een punt.Wessel had 0 punten gekregen.Kimberly had 1 punt. Jill had 2 punten. Dus was het einde zo.Wessel is 3de geworden.Kimberly is 2de geworden.Jill is eerste geworden.

van groep ⅞ Jill de Laat

 

Het begin van het schooljaar.
Door Amber en Marie
We begonnen met de kennismaking met juf Wendy. Wat hebben wij toch een leuke juf!
over juf Wendy: ze is een sportieve juf ze heeft twee zonen. Ze is spontaan en behulpzaam en is erg lief. 
Wat maakt ze veel grapjes; ze kan zo in het circus als clown. We gingen bij de kennismaking het vier keer op een rij toernooi doen. hier staan de winnaars op een rijtje       

  1. Jill
  2. Kimberly
  3. Wessel

De 3de prijs was een medaille en de 2de een mini beker en de 1de een mega beker als u de bekers wil bewonderen kan u ze in de klas vinden.

 

Over de groep zelf
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen best wel spannend dus voor sommige kinderen en het is weer HEEL erg inkomen maar voor sommige ook niet zoals wij en wij helpen elkaar.

De eerste dag
Het was leuk we leerden haar beter kennen en het was super relaxed. we waren toen al kleine geneetjes. ze  is SUPERJUFFIE!!!!!

Het wordt waarschijnlijk een topjaar!!!!!